Uljara AL TORCIO Novigrad, Strada Contessa 22a, Istra

Istarska ekstra djevičanska maslinova ulja uljare AL TORCIO, Novigrad, Istra

ULJARA AL TORCIO, NOVIGRAD

Ekstra djevičansko maslinovo ulje
LECCINO

Sortno maslinovo ulje tamno - zelene boje intenzivnog mirisa, povrtno s elegantnim notama svježe pokošene trave i izrazitim tonovima ljekovitih trava, posebno mente i bosiljka. Okus odaje složenost i finoću, s završnim okusom povrtnih aroma salate, cikorije, artičoke te slatkog badema na završetku. Gorak i pikantan okus prisutni i vrlo harmonično usklađeni.

Ovo se ulje savršeno uklapa uz predjela od mahunarki, mariniranu ribu, tjestenine od povrća, tjesteninu s mekušcima i školjkama, pečenu ribu, bijelo meso na žaru te srednje zrele sireve.

ULJARA AL TORCIO, NOVIGRAD

Ekstra djevičansko maslinovo ulje
ASCOLANA

Sortno maslinovo ulje intenzivne je zlatno žute je boje sa zelenkastim tonovima, vrlo bistro. Mirisa izraženih voćnih tonova srednje zrele rajčice, rotkvice, zrele jabuke i naglašene primjese aromatičnih trava koje podsjećaju na žalfiju, mentu i origano.

Okus je snažan i obilan, a karakteriziraju ga voćni i povrtni tonovi te gorčina i harmonična pikantnost. Izvrsno je na marinadama rakova, na predjelima od plodova mora, uz krem juhu od slanutka, na tjestenini s povrćem, uz svijetle riblje juhe, na tartaru i na svježem mekanom siru mozzarella te slično obrađenim sirevima.

ULJARA AL TORCIO, NOVIGRAD

Ekstra djevičansko maslinovo ulje
MORAIOLO

Sortno maslinovo ulje intenzivne zlatno-žute boje, bistro. Miris je staložen i fin s nježnim povrtnim notama i sa složenim voćnim tonovima: artičoka, divlji gospin trn (sikavica, badelj), ružmarin i slatki badem. Okus je nježan i harmoničan s tonovima pokošene trave, salate, divlje cikorije i suhog voća. Gorko i pikantno je suzdržano i vrlo elegantno.

Idealno je na predjelima od povrća kuhanog na pari, na gratiniranom povrću, na krem juhama od mahunarki, na tjestenini s mekušcima i školjkama, na pečenoj kvalitetnoj ribi, na pirjanom bijelom mesu in umido i na srednje zrelim sirevima.

ULJARA AL TORCIO, NOVIGRAD

Ekstra djevičansko maslinovo ulje
ROSIGNOLA - ROSULJA

Sortno maslinovo ulje (Rosulja) intenzivne je zlatno žute boje sa zelenim tonovima, bistro. Mirisa je snažnog i jako kompleksnog, nježnog i svojstvenog s elegantnim notama artičoke, svježe pokošene trave i s izraženim balzamičnim tonovima mente, bosiljka i origana.

Okus je fin i odlučan, s obilnim povrtnim okusima nezrele rajčice i završnim notama celera i zelenog badema. Jaka gorčina i suzdržana pikantnost.

Idealno se slaže s crvenim radičem na žaru, odlično je na carpacciu od junetine s vrganjima, na juhama od povrća, na tjestenini s mekušcima i školjkama, na pečenoj ribi i pečenom crvenom mesu te tvrdim zrelim sirevima.

ULJARA AL TORCIO, NOVIGRAD

Ekstra djevičansko maslinovo ulje
BIANCHERA - BJELICA

Sortno maslinovo ulje zlatno žute i intenzivne je boje s toplim zelenim notama, bistro. Mirisa vrlo složenog, obilnog i povrtnog s izraženim notama artičoke, divljeg gospinog trna (sikavica, badelj), svježe pokošene trave s elegantnom krajnjom notom ružmarina.

Okusa je finog i vrlo jakog s naglašenim povrtnim okusom divljih trava, cikorije, artičoke i zelenog badema. Izražena gorčina i elegantna pikantnost.

Izvrsno je na pečenim vrganjima, na gratiniranoj plavoj ribi, s tjesteninom od krupnika (fara), na toplim predjelima od povrća, na pečenoj ribi, na pirjanom crvenom mesu i divljači in umido te na tvrdim zrelim sirevima.

ULJARA AL TORCIO, NOVIGRAD

Ekstra djevičansko maslinovo ulje
PENDOLINO

Sortno maslinovo ulje Pendolino je svjetlo zelene do zlatno žute boje, ima snažan voćni miris badema, svježe pokošene djeteline i artičoke uz rafiniran miris badema. Ova je sorta prvenstveno oprašivač maslinika, pa su iz tih razloga nepravedno zapostavljena njena izvanredna svojstva ulja. Obično ne rađa u velikim količinama ali je zato otporan na većinu bolesti i nametnika koji muče ostale sorte maslina pa je stoga njegov plod obično vrlo visoke kakvoće. Harmonično je, lagano i svježe ulje izvrsne kakvoće, vrlo blage gorčine i pikantnosti.

Izvrsno se sljubljuje s krem juhama, pojačava okus mesa divljači, bifteka i ramsteka.

ULJARA AL TORCIO, NOVIGRAD

Ekstra djevičansko maslinovo ulje
FRANTOIO

Sortno maslinovo ulje Frantoio vrlo je cijenjena sorta, ulje vrhunske kakvoće, svijetlozelene boje, voćnog mirisa s dominantnim okusom zelene masline, badema i aromatičnog bilja, umjerene gorčine i snažne pikantnosti. Takvo dominantno ulje najbolji je dodatak namirnicama intenzivnog okusa i mirisa poput bifteka, tartufa, divljači, guščje jetre, pikantnih zrelih sireva, divljih šparoga koje uzajamno stvaraju novu čaroliju užitaka

Sortno ulje od sorte frantoio, jako dobro ide uz mariniranu tunu, salatu od vrganja, ribu u pećnici, pečeno crveno meso i zrele sireve.

Vrlo je cijenjena sorta zbog izuzetne kvalitete ulja. Ukoliko se vrši berba kada su plodovi vinskocrvenkaste boje - daje ulje izraženog voćnog mirisa po plodu masline, ugodne gorčine i pikantnosti. Plodovi ove sorte mogu se koristiti i za konzerviranje.

ULJARA AL TORCIO, NOVIGRAD

Ekstra djevičansko maslinovo ulje
ITRANA

Sortno maslinovo ulje intenzivne zelene boje sa žutim, pozlaćenim nijansama, bistro. Obilnog i snažnog mirisa s kompleksnim voćnim tonovima srednje zrele rajčice, salate, svježe pokošene trave i nezrele banane. Balzamičnog okusa, po menti, bosiljku, origanu i posebno po žalfiji; nježno je i vrlo skaldno sa voćnim tonovima rajčice i badema. Gorčina i pikantnost su odlučni ali uravnoteženi.

Odlično je na carpacciu od sirovog mesa s blagvama (rujnicama), na gratiniranoj plavoj ribi, na tjesteninama od mahunarki, na tjestenini sa rakovima, na pirjanoj ribi in umido, na crvenom mesu i divljači na žaru te na tvrdim zrelim sirevima.

ULJARA AL TORCIO, NOVIGRAD

Ekstra djevičansko maslinovo ulje
BLEND

Blend ekstra djevičansko maslinovo ulje nastalo je miješanjem više autohtonih sorti maslina - monokultivara. Nastoji se iz svake pojedine sorte izvući ono najbolje i karakteristično za tu specifičnu sortu, što BLEND ulje Al Torcio čini izrazito bogatim i kompleksnim.

Ulje je bogato profinjenim mirisima po svježe pokošenoj zelenoj travi, aromatičnom bilju i zelenoj rajčici.

Ulje karakterizira izbalansirana gorčina i pikantnost povezano u harmoničnu cjelinu.

Blend ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljuje se sa svim vrstama jela, a najbolje odgovara uz tradicionalnu istarsku kuhinju.

Al Torcio nagrade i priznanja